mandag 23. august 2010

Gavelek


For kort tid siden var jeg så heldig å få være med på en gavelek hos Synnøve gjennom hennes flotte strikkeblogg! I den forbindelse mottok jeg denne flotte gaven i posten; en hjemmestrikket kopptue, en tigerguttsjokolade og et nøste med bomullsgarnet Muskat. Kluten var fantastisk fin og jeg ser frem til å ta den i bruk. Vil tro jeg må prøve meg på en slik klut med dette garnnøstet, og sjokoladen fikk raskt føtter å gå på da min lille gutt hjalp meg med gaveåpningen :) Det var utrolig morsomt å vente på at en gave skulle dukke opp i min postkasse, spesielt når man elsker gaver:)

Men nå er tiden inne for en gavelek her hos meg, og akkurat du kan være den heldige denne gangen! Gaveleken fungerer slik at de 3 første som kommenterer på dette innlegget får tilsendt en liten gave fra meg. De heldige viser frem gaven i bloggen sin, linker til meg og sender en liten gave til de 3 første som kommenterer! Dette betyr at du må ha egen blogg for å kunne delta, ellers vil gaveleken stoppe opp - og det vil vi vel ikke?! :)

søndag 15. august 2010

Skrekk og gru...

Endelig fikk jeg gjort det..jeg har grudd meg lenge og jeg har sett på det nesten hver eneste dag. Saken er nemlig den at en dag, tidlig i vår, da jeg hentet lille gutt i barnehagen oppdaget jeg en laaang tråd som hang ut av ermet på en genser jeg hadde strikket. Å nei!!! var det første jeg tenkte, og tanken var riktig. En av trådene var revet av og det var begynt revne flere steder. Hvordan i all verden fikser man noe slikt?! Ikke visste jeg. Å strikke er veldig gøy, men så lenge det kommer til montering, reparering osv så synes jeg ikke det er noe morsomt. Genseren har nå ligget i stua siden da, og i dag, endelig, fikk jeg ånden over meg til å hive meg over prosjektet. Med en stor dose godt mot, nål, heklenål, strikkepinner og garn begynte jeg :) Og det gikk over all forventning. Jeg klarte å lappe det sammen :) Og det ble jo ikke så veldig synlig heller...jippi!!! Det var godt å få det unna, og like så greit. Med bare 8 grader i dag så skjønner jeg at det er ikke så lenge til ullklærne må frem. Veldig koselig da at genseren kan holde en sesong til.

Jeg har nettopp strikket en jakke til Lucas nå, men den er nok litt stor enda, men det hadde vært værre om den ble for liten! Fikk festet tråder og sydd sammen hullene under ermene, nå er det bare knappene som mangler. De får vente til stipendet er kommet inn på kontoen og at det er på tide med en bytur :)

onsdag 11. august 2010

Kort for ulike anledninger

Da kommer det endelig et innlegg herifra også..Det har virkelig vært stille i sommer, men jeg har vært borte på ferie i en måned og da har man ikke tid til sånt:) Produksjonen har derimot ikke stått stille, og det lages ting jevnt og trutt. I sommer har det vært mange anledninger som krever litt ekstra oppmerksomhet, og jeg har laget kort til venner og familie som betyr mye for meg.

Bryllupskortet på bildet under laget jeg til en barndomsvenninne og hennes utvalgte som giftet seg 5.juni 2010. Kortet er laget av preget kartong og pyntet med bånd, dekorstener, dekorhjerter og splitbinderser i ulike fasonger.

Lucas, mamma sin store gutt, ble i sommer 2 år!!! Han fortjente jo også et fiint bursdagskort, og jeg laget ett med mange fine og spreke farger med en dinosaur som motiv. Idè og mønster fant jeg i boka "Kort og godt: lag kreative kort, bordkort og pakkelapper" av Gitte Schou Hansen. Kortet er laget i farget papp og papir.


Svigermor fylte også år i sommer og jeg laget dette kortet til henne. Har brukt stempel og designpapir, sammen med masse blomster og dekorstener.


Min mormor feiret sin 90 års dag i sommer, og jeg hadde den store æren av å lage ett kort til henne. Jeg brukte litt tid på å finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. Å bli 90 år er ikke bare bare!!! Jeg startet på Smykkestein i Bodø, og der fant jeg et nydelig designpapir som jeg ønsket å basere kortet på. Papiret hadde mønster på begge sidene slik at jeg kunne bruke det som base for selve kortet. Jeg pyntet med bånd, dekorstener, blomster og naturligvis navnet og antallet år på æresgjesten :)