lørdag 19. juni 2010

Kommode med nytt preg

Dette er et av mine store prosjekter denne sommeren. Ettersom været ikke har vært så bra, har det tatt noe tid da jeg ønsket å male ute. Oljemaling gir noe lukt og derfor en fordel når prosjektet kan flyttes utendørs. Kommoden er en helt vanlig og kjedlig furukommode, og langt fra fin.


Jeg begynte med å skru av knottene og føttene på kommoden, før jeg vasket den i rødsprit. Jeg vasket den i rødsprit ettersom furu er en feit tresort. Jeg malte over alle kvistene og knottene med to strøk kvistlakk. Så malte jeg ett strøk med fargen S 4005-Y50R. Etter at malingen hadde tørket ordentlig pusset jeg over med fiiint sandpapir, for å få pusset bort det treverket som hadde reist seg. Jeg vasket bort støvet fra pussingen og malte ett strøk til. Malingen dekket godt, slik at det ikke var behov for mer enn to strøk. Og vips så ser en kjedlig furukommode slik ut :)


Blomsterpotta kjøpte jeg i Svolvær på en fin liten blomsterbutikk. Den passet jo perfekt inn på en lilla duk. Skåla som lyset står i er kjøpt hos Papirhandelen i Bodø. Selv er jeg super fornøyd med resultatet. Synes fargen tok seg fint ut, og kommoden oppleves nå som et fint møbel og ikke bare et oppbevaringssted.


3 kommentarer:

Synnøve sa...

Skikkelig bra, du e jo dyktig :)

tankespinn86 sa...

oj stilig! artig at du fiksa opp den komoden. Resultate vart jo kjæmpe stilig :)

Bente sa...

Takk ferr d! D vart litt ferandring vertfaill, å d e jo ikke så vanskeli heller i grunn:)