søndag 5. desember 2010

Den fine ventetidenDa er vi inne i den koselige ventetiden, hvor hver dag fram mot julaften markeres og telles nøye av store og små. I år er en hjemmelaget adventskalender kommet på veggen, og lille gutten på 2 år synes det er stor stas med åpning av kalender etter frokost. Det er fint med noe å se frem til!
På kalenderen henger det lapper med en tegning av en pakke, godteri eller en aktivitet.
Ettersom mottakeren ikke kan lese var det morsomt med bilder slik at han selv kan se hva han kan vente seg. I utgangspunktet var målet mitt at kalenderen skulle være basert på aktiviteter, men i ei travel eksamenstid så ble det utsatt ett år til, men til neste år...ja, hvem vet hva som skjer da:)
Til helga skal det bakes pepperkaker sammen med naboene, og joda..det er en del av kalenderen det:) Jeg synes det er viktig at vi ikke skal bygge opp en verden hvor alt må måles i materielle ting.
Det er også viktig å sette pris på det vi gjør sammen med folk vi er glad i.
Det å gjøre baksten til en familie-happening er gull verdt for alle - og det er slike minner fra barndommen vi sitter igjen med når vi blir store også!

Det er klart at en sjokoladekalender må man jo også ha:)


Så noen stemningsbilder fra et pyntet adventshjem...Her er et bevis på en av aktiviteten i adventskalenderen, juleverksted hvor12 ferske nissegutter og nissejenter kom til, og de skal pryde hylla i stua:)
Disse små barna er jo så flinke til å lage ting, en fantstisk maler jeg har, det skjønte jeg vertfall!


2 kommentarer:

Synnøve sa...

Det var et koselig innlegg, og me viktige poeng! Jeg er enig med deg når det kommer til adventskalenderen, det handler om å skape gode minner og kose seg sammen :) Adventskalenderen og nissepynten i seg selv var helt utrolig nydelig! Ha ei fin uke, klem :)

Randi sa...

Tusen takk for koselig tilbakemelding på tøflene mine. Dette har fungert supert her iallefall:-)

Så koselig adventskalender. Og de nissebarna var kjempesøte.

Ha en fin adventstid!